Dieta cardiologului – cel bun, cel rău și cel urât
Dieta cardiologului este bogată în fibre, substanțe fitochimice și nutrienți. Are un conținut scăzut de sare și grăsimi nesănătoase. Carnea slabă, produsele lactate cu conținut scăzut de grăsimi sau fără grăsimi și leguminoasele fac parte din dietă. Alege pește gras de cel puțin două ori pe săptămână, deoarece acestea conțin acizi grași omega-3 care protejează inima.
Alegeți uleiul mononesaturat (cum ar fi canola și măslinele) în locul grăsimilor saturate. Includeți nuci, semințe și leguminoase, cum ar fi fasolea uscată și lintea.
Dietă pe bază de plante
Un plan alimentar bazat pe plante se concentrează pe alimente integrale, cum ar fi legume și fructe, nuci, semințe, cereale integrale și leguminoase. De asemenea, include o cantitate mică de grăsimi sănătoase, cum ar fi uleiul de măsline. Acest tip de dietă este, de asemenea, bogat în fibre, care ajută la scăderea colesterolului, la reducerea tensiunii arteriale și la gestionarea greutății. Dieta oferă organismului vitamine și minerale esențiale, precum și substanțe fitochimice care ajută la combaterea bolilor precum cancerul.
Dieta a fost asociată cu un risc redus de boli de inimă, diabet, obezitate și hipertensiune arterială. De asemenea, este bogat în antioxidanți, care protejează împotriva stresului oxidativ și a deteriorarii celulelor.
Există o varietate de stiluri de alimentație pe bază de plante, de la vegan la pesco-vegetarian. Unele dintre aceste diete conțin lactate, carne, pește sau carne de pasăre. Studiile au arătat că o dietă sănătoasă pe bază de plante este la fel de eficientă ca și alte intervenții alimentare în scăderea colesterolului, a tensiunii arteriale și a riscului de boli de inimă.
De fapt, un studiu publicat în JAMA Internal Medicine a constatat că persoanele care au obținut cel mai mare punctaj la o varietate de modele de alimentație sănătoasă, inclusiv dieta pe bază de plante, au avut mai puține șanse să moară din orice cauză în timpul perioadei de studiu decât cei cu cele mai mici scoruri. S-a dovedit că dietele pe bază de plante sunt deosebit de benefice în reducerea bolilor de inimă, care rămân cauza numărul unu de deces în Statele Unite.
Medicii pot folosi dieta pe bază de plante pentru a ajuta pacienții să învețe despre obiceiurile alimentare sănătoase. Dieta este ușor de urmat și poate fi modificată pentru a satisface nevoile individuale ale fiecărui pacient. Se recomandă, de exemplu, ca jumătate din fiecare masă să fie alcătuită din legume și fructe, un sfert din cereale, iar un ultim sfert din alimente bogate în proteine precum carnea slabă sau fasolea.
Dacă sunteți interesat să aflați mai multe despre beneficiile unei diete pe bază de plante și despre modul în care vă poate sprijini sănătatea inimii, vă rugăm să nu ezitați să contactați echipa noastră de la Avicenna Cardiology. Vom fi bucuroși să lucrăm cu dvs. pentru a crea un plan de îngrijire care să vă satisfacă nevoile unice.
Evitați carnea
Bolile de inima nu se referă doar la dietă. Factorii stilului de viață, cum ar fi fumatul, consumul moderat de alcool și obținerea cantității recomandate în fiecare săptămână de exerciții fizice joacă, de asemenea, un rol major în sănătatea cardiovasculară. Dar nu este întotdeauna ușor pentru pacienți să separe sfaturile bune de cele rele, deoarece o panoplie virtuală de impresii nutriționale contradictorii bombardează comunitatea medicală prin ziare, reviste, cărți, personalități de televiziune, social media și bloguri. Este deosebit de dificil pentru cardiologi care trebuie să fie conștienți de modurile majore, miturile și dezinformarea din mass-media populară să-și ajute pacienții să facă alegerile potrivite pentru sănătatea lor generală.
Carnea roșie, cum ar fi slănina, cârnații și șunca, sunt bogate în colesterol și grăsimi saturate, ceea ce vă poate crește riscul de boli de inimă. Deși multe studii nu sunt concludente dacă carnea roșie de vită cauzează sau nu boli de inimă, majoritatea experților sunt de acord că nu este o opțiune sănătoasă și ar trebui restricționată.
Dacă ești carnivor și insisti să mănânci ocazional friptură, alege bucăți slabe de vită sau porc. Îndepărtați pielea păsărilor de curte. Pentru a reduce aportul de grăsimi saturate, înlocuiți proteinele animale cu surse vegetale precum fasole, linte, tofu și pește.
Carnea de vită roșie procesată, cum ar fi hot-dog-urile, cârnații și carnea de delicatese sunt cei mai mari vinovați atunci când vine vorba de înfundarea arterelor. Aceste cărnuri conțin multe grăsimi saturate și sunt adesea sărate, ceea ce vă poate crește riscul de a suferi un accident vascular cerebral sau un atac de cord.
Cardiologii recomandă o dietă bogată în fructe, legume și cereale integrale pentru a ajuta la controlul colesterolului. Pentru a vedea planurile de masă pe care le urmează cardiologii de top, l-am rugat pe Long Cao, MD, FACC, un cardiolog certificat de consiliu, cu Memorial Hermann din Houston, să împărtășească alimentele pe care le adaugă întotdeauna în căruciorul său de băcănie și pe cele pe care le evită.
Evitați pâinea și tratarea la cuptor
Nu este de mirare că cardiologii vor să mănânce sănătos. Ei lucrează ore lungi și iau adesea decizii pe viață sau pe moarte. Mai exact, ei evită alimentele și băuturile bogate în zahăr și sare. Aportul ridicat de sodiu poate crește tensiunea arterială și poate duce la boli de inimă. Grăsimile saturate și grase pot crește, de asemenea, nivelul de colesterol și trigliceride, care sunt periculoase pentru inimă.
Cardiologii mănâncă multe fructe, legume și cereale integrale pentru a-și menține inima sănătoasă. De asemenea, încearcă să-și limiteze sarea, zahărul și grăsimile nesănătoase. Nu le este frică să mănânce carne, dar se lipesc cu bucăți slabe de vită și porc. De asemenea, ei mănâncă mult pește și păsări de curte. Ei evită carnea procesată, cum ar fi cârnații și hot-dog-urile. Și nu mănâncă carbohidrați rafinați, cum ar fi pâinea albă, pastele și biscuiți.
De asemenea, mănâncă grăsimi sănătoase din nuci, semințe și avocado. Ele limitează utilizarea untului, margarinei, nucă de cocos și uleiului de palmier în gătit. În schimb, folosesc uleiuri de măsline, canola și vegetale.
Deși nu este o dietă strictă, dieta cardiacă este o modalitate excelentă de a reduce riscul de boli de inimă. Vă poate ajuta să pierdeți în greutate, să vă scădeți tensiunea arterială și colesterolul și să reduceți trigliceridele. Consultați acest șablon pentru a începe.
Am vorbit cu un număr de cardiologi despre mesele pe care le fac pentru a rămâne sănătoși pentru inima. Unele dintre sugestiile lor te-ar putea surprinde.
Indiferent dacă doriți să preveniți bolile de inimă sau să vă îmbunătățiți sănătatea inimii după un diagnostic, alimentele pe care le consumați au un impact enorm asupra inimii dumneavoastră. Este important să consumați o dietă sănătoasă, care include fructe și legume, cereale integrale, proteine slabe, grăsimi sănătoase și multă apă. Dar ce mănâncă exact un cardiolog la micul dejun, prânzul și cina? Am întrebat cardiologii despre alimentele lor preferate sănătoase pentru inimă și despre cele pe care le evită.
Evita sarea
Cardiologii sunt adesea chemați să ia decizii de viață sau de moarte. Nu este surprinzător faptul că ei consumă o dietă bogată în legume, cereale integrale și fructe, nuci și leguminoase. Aceste alimente sunt bogate în grăsimi Omega-3 sănătoase pentru inimă, fibre vegetale, vitamine, minerale și antioxidanți. De asemenea, au un conținut scăzut de grăsimi saturate și trans și pot reduce inflamația asociată bolilor de inimă.
Pentru a trăi un stil de viață sănătos pentru inimă, este esențial să evitați alimentele bogate în sodiu, zahăr și grăsimi saturate. Aceasta înseamnă evitarea alimentelor procesate, cum ar fi prăjiturile, pâinea și produsele de patiserie și, în schimb, concentrarea pe o varietate de produse proaspete, pește, crustacee și produse lactate cu conținut scăzut de grăsimi sau fără grăsimi. Puteți controla aportul de sodiu gătind acasă. Atunci când este posibil, alegeți alimente conservate care au o etichetă cu conținut scăzut de sodiu.
Limitarea consumului de sare poate fi deosebit de importantă pentru cei cu anumite afecțiuni medicale, cum ar fi insuficiența cardiacă congestivă, care poate provoca retenție de lichide. Pentru acești pacienți, evitarea sodiului îi poate ajuta să se simtă mai confortabil și chiar le poate scădea tensiunea arterială, care este un alt factor de risc pentru bolile de inimă.
Cardiologii pot sugera, de asemenea, o dietă pe bază de plante pentru cei care sunt expuși riscului de a dezvolta boli de inimă sau care au deja un diagnostic. Acest tip de dietă este bogat în grăsimi omega-3 sănătoase pentru inima, fibre, vitamine, ale mele