Cură de slăbire cu mere 7 zile pe săptămână
Știm cu toții că „un măr pe săptămână ține doctorul la distanță”. Știai că și merele te pot ajuta să slăbești?
Dieta cu mere este săracă în calorii și promite o scădere rapidă în greutate. Pierderea în greutate va fi apă și probabil va reveni odată ce dieta se termină.
1. Merele sunt bogate în fibre solubile
Merele sunt bogate în fibre solubile, care ajută la promovarea mișcărilor intestinale regulate. Fibrele de mere se leagă de particulele de colesterol, eliminându-le din organism. Acest lucru ajută la scăderea colesterolului LDL. În plus, fibrele alimentare pot reduce timpul necesar pentru ca alimentele să părăsească stomacul, promovând o senzație de sațietate și reducând pofta de foame.
Studiile arată că consumul unui măr întreg sau consumul de suc poate furniza până la 4 grame de fibre alimentare, ceea ce reprezintă aproximativ 14% din valoarea zilnică recomandată. Cu toate acestea, conținutul de fibre dintr-un măr variază în funcție de tipul de măr și de metoda de preparare. Merele conțin pectină care este o fibră solubilă cu proprietăți laxative. Consumul de suc de mere poate ajuta la ameliorarea constipatiei. Cu toate acestea, rezultatele pot varia de la o persoană la alta.
2. Merele sunt un laxativ natural
Merele conțin fructoză naturală și sorbitol, care pot stimula digestia și mișcarea intestinului. Fibra de pectină are un efect osmotic asupra intestinelor. Cu toate acestea, este important să ne amintim că răspunsurile individuale la aceste substanțe pot varia foarte mult. În plus, consumul excesiv de suc de mere sau orice alt tip de suc de fructe poate duce la diaree.
Cu toate acestea, merele sunt o sursă bună de fibre solubile și pot ajuta la ameliorarea constipației atunci când sunt combinate cu o dietă echilibrată. Cheia este să consumi mere cu moderație și să te hidratezi bând suficientă apă. În plus, merele întregi și cojile lor sunt bogate în polifenoli, care sunt compuși antiinflamatori puternici care pot îmbunătăți sănătatea digestivă. Polifenolii pot reduce, de asemenea, riscul de boli de inimă și diabet. Aceste substanțe fitochimice se găsesc în pielea mărului, așa că este mai bine să mănânci mere întregi decât să bei suc de mere sau sos de mere.
3. Merele sunt un inhibitor natural al poftei de mâncare
Vechea zicală „Un măr pe zi ține doctorul la distanță” nu este complet falsă. Merele sunt unul dintre supresoarele poftei de mâncare ale naturii. Merele conțin fibre solubile, care încetinesc digestia și te fac să te simți mai plin pentru mai mult timp. De asemenea, reglează nivelul de glucoză și măresc energia. În plus, merele necesită mult timp pentru a se mesteca, ceea ce încetinește viteza de mâncare și semnalează organismului că ești sătul.
Au un conținut scăzut de grăsimi și calorii, făcându-le un adaos excelent pentru orice dietă. Încercați-le ca o gustare sau cu alimente bogate în proteine, cum ar fi untul de nuci, brânză sau o salată savuroasă.
Merele sunt, de asemenea, bogate în antioxidanți precum quercetina și kaempferol. Acestea ajută la reducerea inflamației. Cu toate acestea, dacă aveți sindromul de colon iritabil, dieta cu mere poate provoca disconfort digestiv. Înainte de a încerca această dietă, este important să consultați medicul dumneavoastră.
4. Merele sunt arzătoare naturale de grăsimi
Dieta cu mere este o modalitate ușoară și accesibilă de a pierde kilogramele. Fructul este bogat în vitamine, minerale, fitonutrienți și fibre alimentare. Merele au un conținut scăzut de calorii și favorizează sațietatea, ceea ce previne supraalimentarea și excesul. Merele conțin fibre solubile care se leagă de moleculele de grăsime și împiedică absorbția acestora, făcându-le să părăsească organismul.
Este important de reținut că această dietă nu va dura și poate duce la deficiențe nutriționale dacă este urmată îndelung. Dacă suferiți de IBS sau diabet, este important să evitați consumul de mere, deoarece acestea pot provoca dureri abdominale și balonare. În plus, consumul de prea multe mere poate înlocui alte alimente hrănitoare din dietă. Prin urmare, această dietă ar trebui folosită ca o opțiune pe termen scurt pentru a vă ajuta să slăbiți rapid. (11)
5. Merele sunt diuretice naturale
Merele sunt un diuretic natural și pot reduce acumularea de grăsime în sânge. Merele pot fi, de asemenea, folosite pentru a trata constipația și ajută la eliminarea toxinelor. Sunt bogate în fibre și polifenoli. De asemenea, pot preveni cancerul, în special cancerul de sân. De asemenea, au proprietăți anti-îmbătrânire și sunt bogate în vitaminele B1, B6 și C. De asemenea, pot ajuta la combaterea bolilor inflamatorii, cum ar fi bronșita.
Dacă aveți un storcător, încercați să vă faceți propriul suc de mere cu conținut scăzut de zahăr. Merele proaspăt stoarse conțin mulți nutrienți importanți care se pierd adesea în procesele mari de fabricație. Pot fi o gustare grozavă sau un combustibil înainte de antrenament. Conțin zaharuri cu eliberare rapidă care pot crește energia și rezistența. De asemenea, pot ajuta cu guta și artrita. Compusul fenolic din mere, phloridzin, ajută la reducerea nivelului excesiv de acid uric în sânge.
6. Merele sunt un antioxidant.
Se știe că merele au o serie de efecte sănătoase și protectoare. Ele pot preveni cancerul, bolile de inima și constipația. De asemenea, ajută la diabetul de tip 2, colesterolul ridicat și diabetul de tip 2. Sunt o sursă bună de flavonoide, în special quercetină, catechină și flloridzină.
Activitatea antioxidantă a merelor se datorează în mare măsură conținutului lor de polifenoli. Polifenolii stabilizează radicalii liberi donând un singur echivalent de hidrogen. Apoi le transformă în forme reduse mai benigne care pot fi detoxificate.
Se recomanda consumul de mere intregi, nedecojite, pentru a obtine toate beneficiile acestui fruct sanatos. Merele variază în compoziția lor fitochimică în funcție de varietatea lor, de coacere și de depozitare. Cu toate acestea, prelucrarea are un impact minim asupra substanțelor fitochimice. Zaharurile naturale din mere sunt, de asemenea, o gustare excelentă care stimulează energia și pot ajuta la îmbunătățirea performanței fizice, concentrarea și rezistența în timpul antrenamentelor atunci când sunt consumate înainte de exercițiu.
7. Merele sunt un diuretic natural
Sucul de mere este un excelent diuretic natural datorită concentrației moderate de potasiu. Acest lucru îl face potrivit pentru pacienții cu retenție de lichide sau hipertensiune arterială. Merele pot ajuta, de asemenea, la prevenirea pietrelor la rinichi, deoarece conțin acizi oxalici care pot ajuta la eliminarea calciului din organism.
În plus, merele au un conținut scăzut de sodiu, ceea ce le face o alegere bună pentru pacienții cu hipertensiune arterială. De asemenea, conțin flavonoidul Quercetin, care a fost asociat cu un risc redus de boli cardiovasculare și atacuri de cord.
8. Merele sunt un suprimant natural al poftei de mâncare
Deși un măr pe zi ar putea să nu țină medicul departe, cu siguranță te poate ajuta să slăbești. Merele sunt alimente cu conținut scăzut de calorii și bogate în fibre, care conțin și vitamina C, care întărește sistemul imunitar.
Merele sunt, de asemenea, greu de mestecat. Acest lucru vă ajută să vă simțiți mulțumiți mai repede și reduceți tentația de a mânca în exces. În plus, merele sunt bogate în fibre solubile, care leagă moleculele de grăsime și le împiedică să fie absorbite de organism.
Încorporează merele în dieta ta pentru micul dejun, prânz sau cină. Le puteți mânca întregi sau puteți face o salată cu felii subțiri. Încercați diferite soiuri pentru a vedea care preferați. Dacă intenționați să mâncați merele întregi, alegeți mere viu colorate, ferme, cu coajă netedă. Ar trebui să aibă o textură crocantă și să miros proaspăt. Le puteți adăuga la rețete sănătoase.
9. Merele sunt un diuretic natural
Merele sunt diuretice naturale care ajută la eliminarea excesului de apă din corp. De asemenea, conțin cantități moderate de potasiu, care ajută la reducerea retenției de lichide și a tensiunii arteriale crescute. Aceste condiții le fac o alegere excelentă pentru cei care suferă de ele.
În plus, se știe că fibrele din mere ajută la ameliorarea constipației. Merele sunt bogate în vitamina C care protejează împotriva răcelii și gripei. De asemenea, este bogat în quercetină, care este un antioxidant antiinflamator care vă întărește sistemul imunitar.
Adaugă suc de mere în dieta ta zilnică pentru a beneficia de toate aceste beneficii. Sucul proaspăt, de casă, conține mai mulți nutrienți și fitochimice decât sucul cumpărat din magazin. Acest lucru este valabil mai ales atunci când coaja de măr este lăsată, deoarece două treimi din substanțele fitochimice se află în piele.
10. Merele sunt un antioxidant natural
Merele sunt o sursă bună de antioxidanți naturali, care sunt substanțe chimice care apar în mod natural în alimente care protejează împotriva bolilor și a îmbătrânirii. Nutriția cu mere oferă flavonoide, quercetină, florizină și acid clorogenic, care reduc radicalii liberi și previn deteriorarea oxidativă a celulelor.
Cel mai bun moment pentru a vă bucura de un măr este înainte sau după un antrenament, deoarece crește energia și îmbunătățește performanța fizică și rezistența. În medicina ayurvedică, merele au fost folosite pentru a echilibra energia Kapha și pentru a ajuta la ameliorarea leneței, creșterea în greutate, constipația și sinusurile blocate.
Dacă doriți să împiedicați merele tăiate să nu se rumenească în frigider, Gipe-Stewart vă recomandă să le înmuiați în suc de lămâie sau într-o soluție din părți egale de apă și sare. Sucul de lămâie adaugă o ușoară aciditate și ajută merele să rămână proaspete mai mult timp. Le puteți adăuga la salate, le puteți mânca simple sau le puteți folosi pentru rețete dulci, cum ar fi crocante cu mere și plăcinte.