Cură rapidă de slăbit 5 Kg 3 zile
Nivelurile de zahăr din sânge
Ca parte a unui proces cunoscut sub numele de homeostazie, organismul controlează foarte strâns nivelul zahărului din sânge. Persoanele cu diabet trebuie să-și verifice în mod regulat nivelul zahărului din sânge, de obicei când se trezesc, înainte de a mânca, la două ore după masă și la culcare. Echipa lor de asistență medicală va decide asupra unui nivel țintă de zahăr din sânge și când să testeze, în funcție de circumstanțele individuale.
Hipoglicemia este un nivel scăzut al zahărului din sânge care vă poate face să vă simțiți slăbit sau amețit. Dacă nivelul glicemiei este sub 4 mmol/l, trebuie să solicitați un tratament de urgență pentru a evita agravarea acesteia.
Pentru a-ți testa glicemia, bea o soluție de zahăr sau fă un test de toleranță la glucoză. Aceasta implică consumul unui lichid care conține glucoză și apoi analizarea sângelui o oră mai târziu. Dacă nu vă simțiți bine, consumați 15 g de carbohidrați cu acțiune rapidă, cum ar fi un pahar de suc sau un pachet de jeleuși și repetați testul. Repetați acest lucru până când glicemia revine la normal. Sunați o ambulanță și administrați glucagon prin injecție dacă sunteți inconștient sau bolnav.
Funcția hepatică
Ficatul este cel mai mare organ solid din organism și îndeplinește sute de funcții importante, cum ar fi îndepărtarea toxinelor din sânge, producerea bilei, metabolizarea nutrienților și susținerea funcției imunitare. De asemenea, stochează zahăr (glucoză) pentru a fi folosit de organism ca energie.
Principala sursă de sânge pentru ficat provine din vena portă și artera hepatică, care transportă sânge bogat în nutrienți și oxigenat din tractul digestiv și din inimă. Ficatul este situat sub cutia toracică în partea dreaptă sus a abdomenului, deasupra stomacului și vezicii biliare. Are formă de con sau pană și cântărește între 3,5 și 3 lire sterline. Este brun-roșcat și are doi lobi care sunt fiecare alcătuit din opt secțiuni, sau segmente hepatice, fiecare cu mii de lobuli mici. Acești lobuli sunt unitățile funcționale ale ficatului și sunt formați din celule numite hepatocite.
Hepatocitele sunt responsabile pentru multe dintre funcțiile vitale ale ficatului, inclusiv:
Metabolismul carbohidraților: ficatul transformă carbohidrații în zahăr (glucoză), pe care organismul îl poate folosi apoi ca energie. De asemenea, stochează carbohidrații sub formă de glicogen pentru a fi utilizat ulterior.
Metabolismul grăsimilor: ficatul eliberează bilă în duoden pentru a ajuta organismul să digere grăsimile. De asemenea, este implicat în sinteza proteinelor, producția de coagulanți care susțin coagularea sângelui și descompunerea celulelor roșii din sânge în bilirubină, fier și bilirubină, care sunt apoi stocate sau eliberate în sânge.
De asemenea, ficatul ajută la metabolizarea colesterolului și elimină din sânge substanțele otrăvitoare precum alcoolul și drogurile. De asemenea, produce proteine care reglează zahărul din sânge și ajută la coagularea organismului. Ficatul stochează vitamina A, D, E și K și minerale precum cuprul și fierul.