Dieta disociată
Dieta disociată împarte alimentele în două grupe principale în funcție de calitățile lor: proteine și carbohidrați. Interzice consumul de alimente alcaline și acide în același timp. Se spune că îmbunătățește digestia prin separarea carbohidraților de proteine.
Dar această dietă nu oferă o nutriție suficientă și nu este durabilă pe termen lung. Ar putea duce, de asemenea, la deficit de nutrienți.
Este o dietă pentru pierderea în greutate
Planul de alimentație disociată este o modalitate de a mânca care evită alimentele care sunt atât acide, cât și alcaline. Acest lucru se datorează faptului că alimentele acide pot perturba procesul digestiv și pot cauza creșterea în greutate. De asemenea, dieta sugerează consumul de carbohidrați și proteine la diferite mese. Acest lucru se poate face prin consumul unui grup de alimente la fiecare masă sau prin rotirea acestora. Aplicația, care poate fi descărcată gratuit, vă poate ajuta să vă monitorizați grupurile de alimente și să faceți alegeri mai sănătoase.
Această dietă poate fi dificilă pentru începători, chiar dacă nu este la fel de restrictivă. Este nevoie de multă planificare și organizare de urmat. Această dietă nu este recomandată diabeticilor, copiilor sau femeilor însărcinate. De asemenea, nu este o strategie de scădere în greutate pe termen lung. Cel mai bine este să consultați un medic înainte de a începe această dietă.
Această dietă se bazează pe ideea că carbohidrații sunt absorbiți mai bine într-o atmosferă alcalină decât în una acidă. Neamestecând aceste două grupe de alimente, stomacul le poate digera mai ușor, iar organismul poate absorbi o cantitate mai mare de nutrienți.
Alimentele care nu pot fi consumate împreună includ proteine (carne albă și roșie, pește și ouă), cereale și făină, pâine, paste, orez, leguminoase, nuci, semințe și uleiuri vegetale. Se recomandă un pahar cu apă la fiecare masă. Băuturile zaharoase și băuturile alcoolice sunt de asemenea interzise. Fructele sunt permise numai la micul dejun sau la prânz. Nu trebuie amestecat cu alte fructe. De asemenea, se recomandă consumul de legume fără a se amesteca cu alte legume. De asemenea, ar trebui să mănânci doar carne sau produse lactate la cină.
Kenzie Burke este un influencer și antrenor de sănătate care este specializat în nutriție. Ea se concentrează pe beneficiile pentru sănătate ale diferitelor produse alimentare și pe rolul lor în pierderea în greutate. Are un canal YouTube popular unde își împărtășește sfaturile și trucurile. Ea oferă, de asemenea, sfaturi despre cum să combinați alimentele și despre cum acestea pot fi benefice pentru sănătatea dumneavoastră. Recomandările ei se bazează pe cercetările și experiența ei, precum și pe sfaturile experților.
Este o dietă pe bază de plante
Planul de alimentație disociată este o dietă pe bază de plante care necesită să consumați o grupă de alimente la un moment dat. Scopul său principal este de a limita numărul de carbohidrați, grăsimi și proteine pe care o persoană le consumă. De asemenea, recomandă să consumați mai multe fructe și legume. Aceasta este o modalitate excelentă de a crește cantitatea de nutrienți pe care o persoană o consumă. Consultați-vă medicul înainte de a începe acest tip de dietă. Acest lucru este deosebit de important pentru persoanele cu diabet, copii și femeile însărcinate.
Primul pas în această dietă este să începeți prin a identifica diferitele alimente pe care le consumați pe parcursul zilei. Nu puteți combina alimente bogate în carbohidrați și proteine, cum ar fi cartofii și carnea, în același timp. De asemenea, nu trebuie să consumați alimente bogate în carbohidrați după masă. Este important să așteptați cel puțin patru ore înainte de a mânca o altă masă.
După ce ați identificat diferitele alimente pe care le consumați, este important să determinați câți carbohidrați, proteine și grăsimi ar trebui să mâncați în fiecare zi. Nu trebuie să consumați mai mult decât cantitatea recomandată din fiecare nutrient. Evitarea băuturilor zaharoase este o idee grozavă. În continuare, trebuie să identificați ce fructe și legume puteți mânca. Este important să includeți o varietate de fructe, legume și cereale în dieta dumneavoastră zilnică.
Includeți peștele și proteinele slabe în dieta dvs. Aceste alimente vă vor oferi o varietate de vitamine și minerale. Aceste alimente sunt, de asemenea, bogate în fibre și proteine. Dieta disociata se concentreaza si pe importanta cresterii consumului de fructe si legume si evitarea carnii si a alimentelor procesate.
Dieta disociată vă poate ajuta să pierdeți în greutate și să vă îmbunătățiți starea generală de sănătate. Această dietă nu este potrivită pentru toată lumea, deoarece poate fi dificil de urmat. Mai mult, poate provoca probleme digestive la unele persoane. Există și alte modalități de a obține rezultate similare fără a avea probleme digestive. Cel mai important lucru este să alegi dieta potrivită pentru corpul tău.
Este o dietă pentru diabet
Dieta disociată este un mod de a mânca care încurajează organismul să absoarbă nutrienții într-un mod sănătos. Dieta separă proteinele, carbohidrații și grăsimile, permițând intestinului să le digere mai ușor. De asemenea, promovează pierderea în greutate și îmbunătățește digestia. Cu toate acestea, dieta poate determina fluctuațiile nivelului de zahăr din sânge, ceea ce poate fi periculos pentru persoanele cu diabet. Fluctuațiile rapide pot provoca oboseală, ceață a creierului și schimbări de dispoziție. De asemenea, pot duce la depozitarea grăsimilor abdominale. Este important să urmați această dietă sub îndrumarea unui medic.
Toate alimentele sunt împărțite în două grupe primare în funcție de caracteristicile lor: carbohidra
tes și proteine. Pentru a încuraja pierderea în greutate, dieta disociată interzice combinarea grupelor de alimente într-o singură masă. Proteinele, produsele lactate și carbohidrații sunt procesate într-un mediu mai alcalin. Această dietă recomandă separarea alimentelor acide și alcaline pentru a maximiza absorbția nutrienților. Primul grup conține alimente precum orez, pâine, paste, cartofi, cereale, dulciuri, fructe fierte, smochine, curmale, miere, dulceață și făină de porumb.
Susținătorii planului de alimentație disociată cred că ajută la digestie și la pierderea în greutate, deoarece permite organismului să digere corect carbohidrații și proteinele. De asemenea, ei susțin că reduce inflamația, care poate duce la boli cronice precum bolile de inimă și fibromialgia. Nu există nicio dovadă științifică că planul alimentar disociat face aceste lucruri. De fapt, un studiu care a comparat dieta disociată cu o dietă obișnuită echilibrată nu a arătat nicio diferență în nivelurile de insulină și colesterol după șase săptămâni.
Planul alimentar disociat încurajează unele obiceiuri alimentare bune. De exemplu, te încurajează să te concentrezi pe alimente adevărate în loc de calorii goale. Cu toate acestea, modelul de alimentație pe care îl sugerează este nerealist pentru o schimbare pe termen lung a stilului de viață și vă poate lăsa cu deficiențe de nutrienți. Cel mai bine este să utilizați aceste recomandări ca parte a unui program de alimentație sănătoasă mai amplu și durabil, care include exerciții fizice. Veți putea pierde în greutate și veți menține greutatea pentru totdeauna.
Este o dietă pentru tratarea fibromialgiei
Într-o dietă disociată mănânci doar o grupă de alimente la un moment dat. Ideea din spatele dietei disociate este că consumul de carbohidrați și proteine la aceeași masă poate fi obositor pentru sistemul digestiv. Acest lucru se datorează faptului că carbohidrații sunt absorbiți de un mediu alcalin, în timp ce proteinele sunt digerate într-un mediu acid. Acest lucru poate face ca sistemul digestiv să lucreze mai mult și să ducă la creșterea în greutate. De asemenea, duce la un risc mai mare de tulburări digestive.
Die Ernährung are multe reguli. Una dintre ele este că nu puteți amesteca alimente din diferite grupuri. De asemenea, exclude alcoolul și alimentele procesate. De asemenea, încurajează consumul de fructe și legume. Poate fi dificil de urmat pentru începători, deoarece regulile sunt confuze și restrictive. Dacă ești începător, cel mai bine este să ceri sfatul medicului înainte de a începe dieta.
O dietă disociată poate ajuta la simptomele fibromialgiei prin reducerea cantității de alimente acide și alcaline pe care le consumi. Acest lucru se datorează faptului că alimentele acide încetinesc procesul digestiv și provoacă inflamații. De asemenea, dieta se concentrează pe creșterea aportului de acizi grași omega-3, care pot reduce stresul oxidativ. Acești acizi grași se găsesc în fructele de mare prinse sălbatice, în semințele de chia și în semințele de in.
Limitarea cantității de lactate pe care o consumați poate ajuta, de asemenea, deoarece aceste produse vă pot crește riscul de a dezvolta o alergie la lapte. Este important să evitați alimentele bogate în zahăr, grăsimi saturate și sodiu. Aceste alimente pot cauza o serie de probleme de sănătate, inclusiv disconfort gastro-intestinal și creșterea în greutate.
Dieta disociata te poate ajuta sa slabesti, sa imbunatatesti digestia si sanatatea intestinului. De asemenea, poate ajuta la ameliorarea simptomelor fibromialgiei, cum ar fi oboseala și depresia. Cu toate acestea, această dietă nu este recomandată persoanelor cu afecțiuni inflamatorii, cum ar fi diabetul sau bolile de inimă.
Dieta Hay este o variație a dietei disociate și a fost dezvoltată de William Howard Hay, MD, ca parte a protocolului său de vindecare după un atac de cord. Dieta cu fân își propune să îmbunătățească sănătatea intestinală și să echilibreze metabolismul prin consumul mai multor fructe și legume. Această dietă poate fi eficientă pentru cei cu fibromialgie, dar este important să consultați un medic înainte de a începe.